Friday, 11 December 2015

The Favourite Blog Post For Today


Hai!! Memandangkan hari ni hari Jumaat, jadi aku nak share sikit beberapa entri blog yang aku rasa berguna untuk aku. Untuk orang lain tak tahulah berguna ke tak. Hehe.
1) Typing Test Dalam Bahasa Malaysia : Blog Nur Raihanah
2) Tips Untuk Dropshipper Yang Baru Bermula : Blog Santai-santai Jer
3) Tonton Full Episod Tuan Anas Mikael (2015) : Blog Macam Macam Cite
4) Winter Is Coming! Bantu Mereka.... : Blog Anil Wanina

Untuk blog yang pertama, aku dah test weh typing skill aku. Nak tengok tak result nya?
First Try
 
Test for second time. Tak puas hati tu. Haha. 
 Bagus untuk tahu tahap kelajuan menaip dan fokus kita. Kalau dah pro taip dalam BM, boleh try cari website untuk taip dalam BI pulak. Aku suka buat test-test ni. Release stress lepas balik makmal tadi. Test yang simple je la aku suka. Kalau exam aku tak suka =P

Untuk blog kedua pula, it's a good information  untuk kawan-kawan yang baru berjinak-jinak dalam bisnes dropship. Aku berangan nak buat dropship tapi tu la, penakut la, malu la, tak pandai la. Banyak sangat alasan aku ni. Tapi bila baca entri tu, bertambah la sikit semangat aku yang low giler ni. Kawan sekolah aku pon dah ramai yang buat bisnes macam ni. Jadi, info sebegini dapat bantu support ramai newbie in dropship business ni. Yang penting, jangan jadi penakut macam aku. Memang tak ke mana la jawabnya. Huhuhu. 

Blog yang ketiga pula, kau tengok tajuk pon dah tahu dia nak bagitahu apa kan? Sebab tu aku suka. FULL tau, FULL. Aku tercari-cari drama tu yang full episode. I like it, i like it. Ok, buat perangai macam tak ada assignment kan. Haha. Aku bolehlah mengisi masa lapang weekend aku dengan drama Aaron Aziz yang tak pernah tak sweet. Drama tu diambil dari Layanon9. Bolehlah maraton cerita Melayu pulak. Asyik Korea je kan. 

Untuk blog yang terakhir bertajuk "Winter Is Coming! Bantu Mereka...." adalah entri yang mempamerkan rasa bertanggungjawab, simpati, humanity dll. Jom sama-sama bantu setakat yang mampu. Berdoa, sebarkan dan hulurkan bantuan kepada saudara kita di Syria. Boleh ke blog Anil Wanina untuk maklumat lanjut. 

Keep writing and i'll love to read it. 
Setakat pukul 4 p.m hari ni, entri-entri tersebut menjadi perhatian saya. Yang post malam-malam nanti, lain cerita. hehe




6 comments:

  1. Woah that should be fun to use :D . Btw those blog . I will check them out , looks interesting ! . Arigatou najwa-san :D

    - Syamsid Blog -

    .

    ReplyDelete
  2. Thanks 4 review my post... follow u :)

    ReplyDelete
  3. wow... menarik ni... blh akak try test gak... hehe

    ReplyDelete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI