Thursday, 1 December 2016

Panda 3000 patah perkataan

Credit to Google Image
Assalamualaikum

Hai!!!

Memandangkan kelas pukul 1 petang tadi batal, maka kita balik rumah terus. Kelas pukul 3 petang dah tak pergi dah. Haha. Sebab kena tengok orang present je. Tadi one of my classmate masuk kelas, muka macam tak ada mood. Pucat. Ingatkan mood swing ke apa ke. Tiba-tiba seorang lagi masuk muka yang sama. Dua-dua orang ni memang selalu carpool kalau pergi kelas. Aku mulalah syak diorang ni accident tengah jalan tadi. Sekali bila tanya, rupanya tidur lambat siapkan assignment yang nak kena hantar sebelum pukul 4 esok. Masing-masing dah lama tinggalkan dunia assignment ni. Yang fresh grad pon dah tak berapa fresh sangat. Culture shock lah sekejap. Sebelum ni bila nak siapkan 1000-1500 words assignment pon tak tahu nak goreng apa dah. Inikan nak buat 3000 words pasal professional conduct. Memang goreng rebus semualah nak bagi sampai 3000 words tu. Macam tulis cerpen pon ada. Google punya Google, copy, paste, Ohh panjang dah ni. Bila tukar jadi ayat sendiri, ehhhh apasal makin kurang pulak words ni. Help!! Give me idea. Sementara tunggu confirmation kelas batal ke tak tadi, semua pakat bincang assignment. Mungkin boleh tokok tambah idea orang lain lagi. Adoi. Tidur lambatlah jawab nye malam ni. Fighting!!! Lepas ni kalau setakat buat assignment 1500 words tu boleh buat sambil tidur je lah. =P Apa ada hal. Bersama-samalah kita jadi panda pergi kelas pagi esok. 

6 comments:

  1. Good luck. Fighting! :)

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  2. Buat cerita imaginasi confirm lebih dr 3000 words nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tu memang boleh. 4K 5K pon boleh

      Delete
  3. goreng aje ayat tu..asal cukup syarat 3k hhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg sya goreng habis-habisan sampai hangus tu. hahhahaa

      Delete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI