Wednesday, 25 January 2017

Habiskan Cuti Berdating Dengan Conan

Hai!!

Good morning!!



Budak-budak 90's kalau tak tau kartun ni pelik rasa nya. Detective Conan =D. Kartun yang paling aku suka dari kecik sampailah dah boleh beranak pinak. *over. Disebabkan masa kecik tengok dekat TV je lepas tu ada episod yang tengok ada yang tak, jadi tak faham jalan ceritanya. Sekali hari tu copy dari member, memang beratus episod dapat. Maraton la, apa lagi. Walaupon cerita pasal jenayah, pembunuhan apa semua tu, tapi love scene still ada. Masalah love scene yang tak selesai-selesai sebab masing-masing pendam je. Sinichi/Conan + Ran, Mouri + his wife, detective Takagi + detective Satou, and Kazuha + Heiji. Involvement Black organization, FBI dengan Kaitou Kid buat jalan cerita ni makin best. Lepas sorang, sorang datang ahli Black organisation. Menyamar jadi orang tu la, orang ni la. Aku pulak yang confuse. Dulu masa kecik aku complaint kenapa la setiap kali jenayah jadi, penjenayah tu mesti ada dekat tempat kejadian, tak lari pon. Padahal kalau realiti, tah ke mana dah penjahat tu lari. Bila tengok betul-betul, baru aku faham macam mana penjenayah tu tak boleh lari. Masa tengok kartun ni baru aku tau forensik guna luminol untuk detect darah walaupun dah dibasuh sebab luminol ni react dengan kandungan iron dalam haemoglobin yang ada dalam darah kita. 
Walaupun beratus episod dah copy, still tak tamat lagi kartun ni. Boleh pengsan kalau nak habiskan. Sekarang baru sampai episod 491. Fighting!

7 comments:

  1. dulu kecik2 mmg layan conan ni, skrg jarang dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali tengok kompom terjebak nanti..haha..

      Delete
    2. citer ghost 👻 korea tu pon best cam conan ni. tp dorg polis unit jnyh siber. tp mmg best r 😄 cuma episod x bnyk cam conan 😢

      Delete
    3. seriously? xpernah lg tgok kartun korea. drama mmg selalu la layan

      Delete
    4. x, bukan kartun korea. drama korea, ghost. citer penyiasatan mcm detective conan 😄

      Delete
  2. Dulu memang selalu sangat tengok kartun ni haha, dia punya cara bunuh dia tak terfikir dek akal betul. respect la. banyak betul idea dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe. tp ada je yang lebih kurg sama. cuma makin lama makin banyak pulak watak yg buat penonton confuse identiti nye...tu yg best

      Delete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI