Friday, 1 January 2016

Pilihkan Definisi Atau Puisi, Please


Hai!! Bila aku tak ada masa nak update blog atau tak ada idea nak update apa, aku selalu post gambar-gambar atau quote je. Tapi kali ni aku ingat nak post puisi atau definiti. Puisi ni puisi jiwang ye. Sesuai untuk ayat wife @ husband bila dia merajuk. Maybe. Haha. Memang tahap nak muntah, geli geleman semua ada. Aku suka puisi style macam tu, jadi aku rasa nak share dengan rakan-rakan blogger semua. Kalau rasa akan meremang bulu roma, bertabahlah ye. Satu lagi, aku ingat nak kongsi ilmu yang aku belajar dalam bidang Genetik melalui definisi-definisi istilah saintifik. Supaya istilah saintifik dalam bidang Genetik ni bukan lagi bahasa yang weird @ alien. Tapi definisi ni dalam English tau. Sebab kalau aku tukar jadi Malay, lagi susah nak faham nanti rasanya. Definisi ni aku ambil dari Google atau note yang lecturer aku bagi. Kalau ada gunakan gambar pon, aku ambil gambar dari Google. 

Aku nak minta pendapat pembaca-pembaca blog ni, mana lagi ok :
1) Puisi
2) Definisi
3) Dua-dua ok
4) Dua-dua tak ok

Teaser @ contoh :
Yang ini contoh untuk definisi.

Yang ini contoh untuk puisi. Ni aku pilih ayat yang paling tak jiwang dah ni.
Boleh bagi pandangan / komen / request atau apa-apa sahaja untuk improve idea aku ni sebelum aku post secara rasmi dalam bulan ni jugak.

Thanks.



8 comments:

  1. salam Najwa....akak berminat nk tahu tentang Definisi....ada sedikit explanation dari Najwa itu lebih baik. boleh?ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam . boleh kak. tq respon. sgt dihargai.

      Delete
  2. Dua-dua pun okay ^^ Buat secara bergilir-gilir? :)

    ReplyDelete
  3. more mmilih puisi. but ok juga klu kdua-2nya skali.

    ReplyDelete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI