Friday, 22 January 2016

Tips Kempiskan Perut






Free tips dari aku : 

1. Sambil-sambil baring tengok TV, sebelum tidur, baca novel atau apa-apa jelah asalkan baring, rajin-rajinkan angkat kaki. Turun. Angkat lagi. Turun. Bukan angkat saja-saja tau. Make sure bahagian abdomen tu tegang. Bagi ada pressure dekat situ. Hold your breath masa angkat kaki tu.

2. Lepas makan, jangan longgarkan tali pinggang walaupun perut rasa terlebih besar ke apa. Aku tak ingat dapat tips ni dari mana. Hehe.

3. Jangan mandi lepas makan. Aku memang elakkan tabiat ni seboleh mungkin.

Selamat mencuba.


12 comments:

  1. Goods tips...lgi satu jgn minum lps mkn hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. part ni sya x boleh. mesti nk minum kalau mkn pdas

      Delete
  2. Selalu termiss breakfastt... Huuuu

    Ni pun salah satu sebab damaging brain gak.. huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. jgn skip mkn. sya pon lately byk skip mkn

      Delete
  3. Bagus ni. akak plak tengah diet .ngam2 je sharing tips.

    ReplyDelete
  4. bab push up tu mmg berkesan . kerap push up , kerap buang najis , perut pun jadi kempes ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah. tapi kena konsisten la kan

      Delete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI