Friday, 26 February 2016

Tips Melukis Cara Simple

Nak lukis burung ni simple je kan. Sambung nombor 1 dengan nombor 2 je.

Step ke 3 tu macam susah sikit tapi rabbit dia cute kan?

Olololo. Comel je. Kalau tak sesuaikan jarak nombor 1 dengan 9 tu, susah jugak nak lukis.

Complicated la nak lukis ni. Tak comel sangat. Hehe. Tapi ada la gaya ayam tu.

Yang ni senang. Tapi ekor dia hilang ke.

Dulu kecik-kecik lukis burung macam huruf K tu je.

Macam senang tapi susah kot nak buat ala-ala effect shadow ke apa tu.

Kalau lukis tak simetri, memang tak jadilah

Ayam yang ni comel sikit dari yang atas tu tadi

Step 3 tu macam susuah je. Tapi kalau jadi, memang comel la itik tu.

Dari nombor 1 boleh jadi kapal. Fuh, style lah. Titanic maybe. =P

Ambil gambar-gambar ni dari Facebook tapi tak save link hari tu. Sorry. Credit to tuan punya gambar.

6 comments:

  1. Bole ajar my baby boo lepas niy.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. iols xde baby lg. Ain boleh la ajarrr

      Delete
  2. zaman skrg kretip betul . dulu lukis burung pun bentuk m je hahhaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Me toooo. dulu lukis yg bentuk K tu

      Delete
  3. baru hari tu kitorg main lukis2 pastu suruh org teka. :D mmg buruk sangat lukisannya. lepas ni boleh try guna teknik ni :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. lukisan sya pon sama. nk lukis lain jd lain

      Delete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI