Friday, 4 March 2016

Descendants Of The Sun (Korean Drama)

Hai!!!

Tajuk : Descendants of the Sun
Genre : melodrama, romantik
Episod : 16
Waktu ditayangkan : Rabu & Khamis (22:00)
Diterbitkan pada : 24 Feb 2016
Broadcast Network : KBS2
Pengarah : Lee Eung Bok
Penulis : Kim Eun Sook, Kim Won Suk

Pelakon :
- Song Joong Ki (sebagai Capt. Yoo Shi Jin)
- Song Hye Kyo (sebagai Kang Mo Yeon)
- Jin Goo (sebagai Sr. Seo Dae Young)
- Kim Ji Won (sebagai Surgeon Yoon Myeong Joo)

Sinopsis / review :

Capt. Yoo dengan Sr. Seo ni kawan baik. Dr. Kang dengan Surgeon Yoon ni pernah kenal masa belajar dulu. Surgeon Yoon dengan Sr. Seo ni bekas kekasih. Satu hari, disebabkan satu kemalangan, Capt. Yoo berjumpa dengan Kang Mo Yeon, seorang doktor yang sedang berusaha untuk naik pangkat. They fall in love at the first sight lepas gaduh-gaduh sikit. Capt. Yoo tak bagitahu Dr. Kang pon apa jawatan dia dalam tentera tu pada mulanya. Disebabkan tugas masing-masing yang tak tentu jadualnya dan perbezaan prinsip, hubungan dua orang ni macam tak boleh pergi jauh. Tiba-tiba, dalam satu misi tu, Capt. Yoo mengetuai pasukannya, Special Warfare Command Unit. Di situ dia jumpa Dr. Kang yang jadi sukarelawan. Bukan Dr. Kang rela pon tapi chairman hospital tempat dia kerja yang hantar sebab Dr. Kang tolak untuk berhubungan dengan chairman tu. Dr. Kang dengan Capt. Yoo ni berganding bahu untuk jayakan misi tu. 

Ramai yang ternanti-nanti drama ni sebab cast yang dipilih dalam drama ni memang gempak. Lagipun, dah lama Song Joong Ki dan Song Hye Kyo tak keluar dalam drama Korea. Joong Ki baru je tamat military service selama 2 tahun. Song Hye Kyo ni pula famous dengan lakonan dia dalam Autumn In My Heart (2000) dan Full House (2004) dan That Winter, The Wind Blows (2013). Umur dia dalam lingkungan 30-an dah tapi nampak muda lagi. 

Plot drama ni laju dan watak second-lead actor tak berebut heroin yang sama dengan hero. Bagus, bagus. Drama ni banyak guna cameo kalau tak salah dan episod 1 tu, Lee Kwang Soo jadi cameo. Lee Kwang Soo, Song Joong Ki, Jo In Sung, D.O EXO memang best friend in their real life. Jadi cameo Kwang Soo ni jadi tarikan magnetic lah dalam Descendants of the Sun. 

Boleh tengok online dekat Dramabay atau Dramacool. Tapi dua website ni ada pro and cons nya juga. Pilihlah mana suka. 

Selamat menonton.
Joong Ki's character in this drama


 
In Sung, Kwang Soo, Joong Ki, D.O

16 comments:

  1. song hye kyo sebagai doktor? menarik2! entah bila entah last tengok lakonan dia.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. dah lama kan x nmpk dia blakon

      Delete
  2. ecah tahan diri tanak tengok lagi kang study ntah kemana hoho T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tu la. ni pon curi2 masa je.

      Delete
  3. Best best Descendants of The Sun. Tgh mood layan drama ni sekarang niii. Suka dengan main lead couple & second lead couple jgk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan. sweet ada, sedih ada, tegas ada. =D

      Delete
  4. salam ukhuwah...singgah sini dan terus polow....akak tak ikut drama2 korea ni dik...kalau ikut dari mula mesti bole layan gak ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhwah kak malinda. drama ni baru smpai ep 4. sempat lagi tengok

      Delete
  5. gmbr last 4 org tu trtarik nk tgk, hahaha hensem sgt haih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. hensem kan. mmg set2 hensem blaka tu. kwang soo je x .haha

      Delete
  6. hahaha sy ble dgr dah kuar, xdpt nak tahan diri dunload. mwahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tu la. x sabar tnggu episod mnggu ni pulak

      Delete
  7. dulu rajin layan drama korea kt website dramabay..tapi sejak diorang tukar video tu semua, loading dah jadi sangat lembab. So sekarang ni dah tengok kat tempat lain yang lebih best hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. skrg sya tgok kat drama cool je selalunya. dramabay byk iklan. kikiki

      Delete
  8. sy tgh layan drama ni gak, best gak tho fokus agak terlari kepada second lead pulak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kan3..2nd lead punya love line best

      Delete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI