Sunday, 27 March 2016

Produk Good Virtues Co. Bagus Atau Tidak?



Hai!!!

Hari ni aku nak review tentang 5 produk Good Virtues Co. iaitu :
1. Glowing & Goodness Brightening Day Cream
2. Glowing & Goodness Brightening Night Cream
3. Glowing & Goodness Brightening CC Cream
4. Helpful & Delightful Healthy Hair & Scalp Conditioner For All Hair Types
5. Helpful & Delightful Multiple Repair Hair Serum

Aku dah review produk nombor 1 dan nombor 3 tu di LAST LONGER MAKEUP tapi masa tu aku baru lagi pakai produk tu. Tak banyak beza pon perasaan masa baru guna dengan bila dah lama guna ni. 

CC cream & day cream
Hari aku tak lengkaplah tanpa day cream tu. Aku jadi familiar dah dengan bau dia yang wangi tu. Aku gantikan sunscreen dengan day cream ni sebab aku ada problem sikit dengan sunscreen. =D Yang aku tak minatnya day cream ni, dia tak absorb dengan cepat. Kalau waktu nak cepat tu, memang pakai dekat dengan kipas je. Haha.

CC cream tu pulak dia ok ikut keadaan. Kadang-kadang dia menyebabkan makeup tu jadi lawa, kadang-kadang dia clump jugak. Kalau nak ala-ala natural makeup untuk pergi kelas tu, sesuailah guna yang ni tapi kalau nak heavy makeup pergi event ke dinner ke, cc cream ni memang bukan pilihan. 

Untuk night cream pula, teksturnya lebih padat dan lebih cepat absorb dari day cream dekat muka aku. Dekat orang lain aku tak tahu. Hehe. Of course night cream ni pon wangi semerbak. Untuk penggunaan yang lebih baik, guna sekali dengan facial cleanser dan day cream dari Good Virtues Co. Aku tak perasan pulak aku makin putih ke tak lepas pakai night cream ni tapi dia tak bagi negative effect la dekat muka aku. Muka aku memang sensitif, so, jarang ada produk yang aku akan pakai sampai habis. Selalunya seminggu je pakai terus terbiar je (tunggu masa nak kena buang) ;-P 

Night cream

Set untuk rambut yang nombor 4 dan 5 tu aku baru je beli sebab tiba-tiba rambut aku buat hal seminggu dua ni. Disebabkan ramai yang syorkan dekat aku produk rambut dari Good Virtues Co. ni, aku pon belilah.
Hair serum

Conditioner

Both of them memang wangi. Tapi mungkin disebabkan aku tak pakai sekali dengan syampu jenama ni, effect dia tak memberansangkan sangat. Aku suka conditioner ni sebab bila dibilas tu, dia tak tinggalkan rasa greasy dekat rambut. Yes, rambut rasa macam soft & smooth tapi tak mengurangkan rambut gugur. Hair serum tu lebih kurang feeling macam pakai minyak rambut. Untuk beberapa saat awal tu, nampak macam berminyak tapi tak lama tu dia ok je. Untuk kurangkan rambut kusut, serum dengan conditioner ni sesuai bagi aku. Serum tu boleh diulang-ulang pakai waktu diperlukan. 

"All our products are infused with the purifying goodness of  Organic Habbatus Sauda Oil (Organic Black Seed Oil) which is recognised for its rich, natural nutrients, minerals and antioxidants that repair, restore and rejuvenate. They are also free from Mineral Oil, SLES, ALES, Parabens, synthetic colourants, and are not tested on animals. We only use 100% non-animal derived ingredients in our products."-Good Virtues Co.

Selepas baca apa aku tulis panjang berjela dekat atas tadi tu, decide lah ye produk ni bagus ke tak bagi awak awak semua. Pada saya produk ni bagus cuma mungkin perlukan penambahbaikan untuk produk-produk yang akan datang. 

Celebrate Your Noor =D

SearchGOOD VIRTUES CO.

10 comments:

  1. nice review! :)
    comel pulak tgk botol botol tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks miss fifi. packaging dia slh satu tarikan nk beli sbnrnya sbb cute

      Delete
  2. kan2... habis semua produk dia najwa pakai. sis just pakai minyak rambut dgn scrub je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. sya suka sbb wangi, comel and harga mmpu milik

      Delete
  3. Srs shampoo GVC yg anti dandruff tu berkesan utk saya.. Nk beli conditioner dgn hair serum plak pasni. Dhla murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. sya plak dh tambah produk ni utk shower gel plak

      Delete
  4. Srcub dgn pencuci muka ok jek pakai.. Tapi bila start pakai day cream dgn night cream muka jadi naik merah gatal2 laa.. Kenapa pun xtaw laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya plak x pakai scrub n pencuci muka dia. ye ke. kalau bg bad effect, stop la. takut lg truk nnti

      Delete
  5. Hye.. Mana nak guna dlu.. Day cream @ cc cream.. Bru nak try 😅😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya guna day cream dulu. kdg2 sya mix je

      Delete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI