Tuesday, 15 March 2016

Levitation Photography



Hai!!

Levitation (from Latin levitas "lightness") is the process by which an object is held aloft, without mechanical support, in a stable position. 

Sekarang kan style ambil gambar yang terbang-terbang, lompat-lompat tu. Meh nak share gambar dan trick fotografi macam tu.










Sekarangkan musim orang kahwin. Kalau tengok dekat FB tu, bersusun gambar orang kahwin. Mentang-mentanglah cuti sekolah. I jealous ok. Haha. Tetiba. Senior aku pon baru je kahwin 11 & 12 Mac baru ni. Tapi aku tak pergilah. Dia punya wedding photoshoot yang gempak. Gambar dia tu jadi sumber inspirasi aku buat entri ni. 

Ada orang yang buat original. Lompat sendiri, try terbang sendiri. Tapi ada yang guna support macam tangga, bangku etc untuk nampak rare sikit. Yang penting ekspresi muka dan pergerakan objek sekeliling kena nampak logik. Arah angin tu kena betul. Jangan satu objek terbang ke kiri, satu lagi ke kanan. Ok? Baru nampak real

Untuk lebih faham, baca dekat sini :-


Untuk yang pro, kalau saya salah, mohon betulkan. Peace.

Sumber gambar dari Google Image. Thanks pada pemilik gambar yang awesome. 

2 comments:

  1. fuhh hihihi rasa nak buat jugalah hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila3. style kan. tp sya ni x pndai edit2 tu

      Delete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI