Saturday, 19 March 2016

Aku Cop Awal-Awal Tarikh Kahwin

Assalamualaikum.
Hai!!!

Pesanan ye, jangan bagi parents aku baca entri ni. Haha. Nanti parents aku ingat anak dia ni dah merenyam nak kahwin pulak. *Tapi sebenarnya memang pon. Haha. Aku nak kahwin tapi nak duduk dengan mak ayah aku, aci tak? Sebab aku tak tahu kena buat apa. Tak kan kejap-kejap nak call mak aku lepas ni buat apa, lepas tu buat apa. Aku tengok mak ayah aku tak duduk diam buat kerja. Aku pon tak faham apa yang parents aku buat. Haha. Kalau mak aku, dari bangun pagi sampailah tidur semula malam nanti dia buat kerja. Menjahit, memasak, tanam-tanam pokok, apa benda entah lagi. Aku? Aku of course lah spesis robot. Buat apa yang disuruh je. Aku jarang ada inisiatif sendiri untuk buat sesuatu dekat rumah tu kecuali kalau benda tu aku yang punya. Bilik aku, almari aku, rak buku aku, makanan aku, aku buatlah sendiri. Tapi kalau untuk ramai-ramai ahli keluarga aku, aku jenis ikut apa mak aku suruh je. Bertindak mengikut arahan. Haha. 

Jadinya, aku rasa bila aku dah boleh buat benda tanpa disuruh, aku dah tahap boleh kahwinlah tu kot. =P Aku kan, aku berangan kan, aku nak kahwin tarikh cun 22 / 2/ 2020. Kenapa tak 20. 02. 2020? Sebab 20 haribulan tu hari Khamis. 22 haribulan tu hari Sabtu. Jadi, jangan ada classmates atau kawan-kawan aku yang mengada nak tiru ye. Aku cop 4 tahun awal dah ni. Kakakaka. Maka, jom lah sama-sama kita kumpul duit dari sekarang. Majlis kahwin biar berjimat tahap dewa, tapi honeymoon kita pergi Korea. Oyeh. 

Berangan tu satu cara untuk aktifkan semangat yang semakin menjunam dari diri aku ni tau. Dream high bebeh. Dapat ke tak tu lain cerita. 

Ok dah. Doakan ye impian ni terlaksana. 

Kompang di palu~~
Pengantin baru~~

=D

Ni boleh letak dalam blog je sekadar hiasan. 
Di alam nyata tak dapatnya. Haha.

Tarikh dekat phone pon dah mark dah. 
Nanti kalau tak jadi kahwin hari tu, bunyi alarm pon jadilah. Haha.

Nak buat tarikh ni pon lawa. 02. 02. 2020. Style kan? Tapi hari Ahad. Kalau kawan-kawan dekat Johor, Terengguanu etc tu tak dapatlah nak datang. Lagipon nanti Isnin tu ramai yang kena masuk kerja. Kesian kawan-kawan yang datang jauh-jauh tu. =D Caring sangat.


4 comments:

  1. Inshaallah, takde yang akan kacau tarikh tu nanti :)

    ReplyDelete
  2. amboi awal2 dah cop tarikh ye. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. awal sgt kan. berangan je lebih ni

      Delete

sangat dialu-alukan komen yang positif dan membina =D

 

ALL RIGHT RESERVED BY NAJWA ZAHID|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI